Estas aquí
Home > Empresas > Increment del 35% de les sol•licituds per a ajudes I+D a Castelló.

Increment del 35% de les sol•licituds per a ajudes I+D a Castelló.

El nombre de Sol·licituds d’empreses De la província de Castelló que opten a les Ajudes per a la Investigació i Desenrotllament, de l’Institut de la Mitjana i Xicoteta Indústria Valenciana (IMPIVA), s’ha incrementat en un 34,5% durant 2010.

En el que va de 2010 ja s’han registrat  222 sol·licituds d’ajudes enfront de les 165 sol·licituds de l’exercici anterior. Un dada que segons el director general de l’IMPIVADaniel Moragues, “posa de manifest l’interés de les empreses valencianes per la innovació i la diferenciació del producte com a elements d’avantatge competitiu“.

En este sentit, Moragues ha reiterat la voluntat i el compromís del govern valencià de “estar al costat de les empreses en matèria d’innovació, ajudant a fer que esta inversió puga ser el més segura i fructífera possible“.

Entre les 222 sol·licituds formulades durant este exercici, 157 pertanyen a xicotetes i mitjanes empreses i les 65 restants a grans empreses. Xifres que ens constaten un creixement del 58,5%  en les demandes sol·licitades per les pimes que l’exercici 2009 van sumar 99 sol·licituds.

El  IMPIVA ha destinat un total de 18,6 milions d’euros per a finançar els programes d’ajudes d’Innovació i Desenrotllament tecnològic per a empreses de la Comunitat dels quals13,6 milions aniran destinats a pimes i 5 per a les grans societats mercantils.

Els programes d’ajudes del IMPIVA en I+D tenen com a objectiu ajudar a la realització d’accions orientades al desenrotllament de projectes de promoció de la investigació industrial, el desenrotllament competitiu i la innovació tecnològica per a induir el canvi en l’estructura productiva de la Comunitat. A través de mesures com esta, la Generalitat pretén agilitzar la recuperació econòmica i desenrotllar al mateix temps una indústria més potent, diversificada i més gran.

La innovació com a clau de l’EPI

A fi de secundar els projectes d’innovació i desenrotllament, la Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació ha creat la Estratègia de Política Industrial (EPI 2010-2015). Un full de ruta que pretén servir com referent per a impulsar el model de competitivitat de la Comunitat Valenciana.

Una de les principals mesures arreplegades per l’EPI contempla duplicar el gasto empresarial en I+D+i passant de l’1,12 % del PIB al 2,3 en 2015.

Gràcies a projectes com este, s’espera que en 2015 la Comunitat compte amb un teixit industrial dotat d’una major inversió tecnològica i amb una àmplia projecció internacional gràcies al creixement i la diversificació de les empreses valencianes.

Pl. del Ayuntamiento 6 , 46002 VALENCIA, Tel.: 963 986 200, Fax: 963 986 201

www.impiva.es    info@impiva.gva.es

Deja un comentario

Top