Estas aquí
Home > Empresas > El Pater inicia un curs gratuït sobre gestió empresarial per a persones emprenedores a Alginet

El Pater inicia un curs gratuït sobre gestió empresarial per a persones emprenedores a Alginet

El Pacte Territorial per l’Ocupació en la Ribera (PATER) ha iniciat a Alginet un curs gratuït sobre gestió empresarial destinat a 20 persones emprenedores, que es durà a terme fins al pròxim 24 de febrer, amb una duració total de 20 hores.

Esta acció formativa es divideix en cinc blocs diferents. A l’inici de cada bloc es realitza una presentació teòrica del tema, a la que segueix la resolució d’un exercici o cas típic plantejat per la docent, metodologia que és reforçada per la resolució de les pràctiques que efectua l’alumnat en classe.

La formació sobre la gestió d’un negoci és “clau per a la permanència del mateix en el mercat”, ha destacat la presidenta del PATER, Rosa Sebastià, qui ha puntualitzat que a més dels coneixements teòrics s’ofereix als participants la resolució d’unes qüestions pràctiques que  “ajudaran a entendre millor i manejar-se amb solvència en totes aquelles situacions en què es poguera trobar un emprenedor en el dia a dia de la seua empresa”.

D’esta manera, en el primer dels mòduls del taller s’informa sobre els tipus d’empresa que es poden crear a Espanya i els documents mercantils existents, com l’albarà, la comanda i la factura i la seua transcendència fiscal. En el segon bloc de formació es tracten les fonts de finançament de les pimes i els seus diferents tipus, com a préstec personal, el préstec amb garantia hipotecària, comptes de crèdit, pòlisses, descompte i el lísing.

La tercera part de l’itinerari docent versa sobre la gestió financera i el pressupost de tresoreria, la definició, els seus components i models de treball. Posteriorment, en el quart mòdul els alumnes aprenen sobre gestió fiscal i la introducció al sistema tributari espanyol i l’IVA, les seues característiques, el fet imposable, el subjecte passiu, la base imposable, les deduccions i devolucions, les obligacions formals i declaracions, els règims especials i les possibles operacions amb l’exterior.

Finalment, en la quinta part s’aprofundeix sobre la qüestió de la gestió fiscal i l’IRPF en les activitats empresarials i professionals, i es forma a l’alumnat sobre la determinació del rendiment net, el règim d’estimació directa, les obligacions comptables i registrals, la determinació del rendiment net, les normes per a la quantificació dels mòduls, els pagaments fraccionats i la liquidació de l’IRPF.

Els assistents a este curs rebran al final de les sessions formatives un títol acreditatiu, però el “més important”, ha assenyalat Sebastià, són “els coneixements adquirits, que els permetrà afrontar el futur de les seues empreses amb major garantia d’èxit”.

Més informació, presidenta del PATER, Rosa Sebastià. Tel 660679183

Top