Estas aquí
Home > Empresas > Energesis: Javier F. Urchueguía nomenat president del Panell Europeu de Geotèrmia

Energesis: Javier F. Urchueguía nomenat president del Panell Europeu de Geotèrmia

.Javier F. Urchueguía, catedràtic de la Universitat Politècnica de València, soci fundador de Energesis i copresident del grup de geotèrmia de baixa entalpia de l’Associació de Productors d’Energies Renovables (APPA), ha sigut triat nou president del Panell Europeu de Geotèrmia.

Este nomenament és un reconeixement al treball que Javier Urchueguía ha desenrotllat com a vicepresident d’este mateix Panell des de novembre del 2009, així com a la labor investigadora i divulgativa de la geotèrmia que realitza com a membre de la Plataforma Tecnològica Espanyola de Geotèrmia, a la que representa en el si d’esta organització europea.

El nou president del Panell Europeu de Geotèrmia ha declarat estar molt agraït a tots aquells que han depositat la seua confiança en ell per a ocupar la Presidència del Panell. “Els pròxims mesos són claus per a la geotèrmia dins del futur energètic europeu i espanyol i des del Panell treballarem perquè ocupe el lloc que mereix dins del sector de les energies renovables”.

El Panell de Geotèrmia està integrat en la Plataforma Europea de Calefacció i Refrigeració Mitjançant Energía Renovable (ETP-RHC). Esta agrupació és un òrgan consultiu de la Comissió Europea de l’Energia que treballa en la investigació i el desenrotllament de fonts de climatització renovables.

Energesis “Politècnica”

Energesis va ser creada en 2004 per dos professors de la Universitat Politècnica de València (UPV), Javier Urchueguía i Pedro Fernández de Còrdova.

El projecte d’investigació europeu GeoCool va ser clau en el naixement d’Energesis Enginyeria. Este experiment pioner a Europa, que va estar en funcionament entre 2003 i 2006, es va basar en la implantació d’una planta geotèrmica pilot per a la climatització d’una ala de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de la Universitat.

Dels coneixements adquirits a través d’este experiment avalat i subvencionat per la Unió Europea, va nàixer la inquietud d’estos dos professors de transferir la tecnologia geotèrmica a la societat a través de la iniciativa empresarial que hui és Energesis.

Energesis
Passeig de les Facultats, 12.
Entresòl dreta
46021 València.
Tel. (+34)96.339.20.35. Fax. (+34)96.369.74.77

Home2


Top